NOS NieuwsAangepast

Wientjes haalt weer uit naar SP

De SP is verantwoordelijk voor het uiteenvallen van vakcentrale FNV. Dat zegt Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, in een interview met NU.nl

Volgens Wientjes heeft de SP in het verleden "categorisch" voorstellen rondom het verhogen van de pensioenleeftijd afgewezen.

Wientjes is boos omdat nu volgens de CPB-doorrekeningen blijkt dat de SP de pensioenleeftijd naar 67 wil verhogen in 2025. "Dat is een U-bocht van ongekende omvang", aldus Wientjes.

Stevige campagne

Volgens de werkgeversvoorman was het de SP die een stevige campagne voerde binnen de FNV om de pensioenleeftijd op 65 jaar te houden. "Bij elke actie stond de SP met een spandoek waarop stond 65 blijft 65."

Wientjes zegt dat de partij het poldermodel bijna kapot heeft gemaakt. "Ze hebben heel bewust en op ernstige wijze het overlegmodel beschadigd door een oorlog binnen de FNV te ontketenen."

De opstelling van de SP heeft de voormalige FNV-voorzitter Agnes Jongerius haar baan gekost, stelt Wientjes.

Ramp

Het is de tweede aanval van de voorzitter van VNO-NCW op de SP in korte tijd. Eind vorige week noemde Wientjes het verkiezingsprogramma van de SP "een ramp voor Nederland".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl