Michelle Martin, de ex van kinderverkrachter en moordenaar Marc Dutroux, komt voorwaardelijk vrij. Dinsdagmiddag wees het Hof van Cassatie, het hoogste Belgische rechtscollege, het hoger beroep tegen de vrijlating af. Aan haar vrijlating zitten dus wel voorwaarden: ze verhuist binnenkort naar het pittoreske dorpje Malonne en mag niet in de provincies Luik en Limburg komen, omdat daar nabestaanden van de slachtoffers wonen. Ze trekt bij het lokale clarissenklooster in en komt daarmee voorwaardelijk vrij. Waarom de nonnen Martin opvangen? Je ziet het in de video rechts.

Martin werd in 2004 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan vier kindermoorden. Ze zit sinds 1996 vast en omdat ze meer dan de helft van haar straf heeft uitgezeten, komt ze in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Burcht

Wat ooit een rustig klooster in het bos was, lijkt nu wel een burcht. De dranghekken en een grote politiemacht staan al klaar, niet om haar te verwelkomen, maar om haar te beschermen. Er wordt namelijk een grote groep demonstranten verwacht. De afgelopen weken werd het klooster al extra beveiligd, uit vrees voor vandalisme en brandstichting.

Wanneer ze verhuist is niet bekend, de gemeente maakt geen datum of tijd bekend omdat ze bang zijn voor demonstraties. De Belgen laten weten dat als ze verhuist, ze in een "anoniem voertuig" gebracht wordt.

Door: Bas

STER reclame