NOS NieuwsAangepast

Spelen kosten G4S 63 miljoen euro

De Olympische Spelen zijn voor beveiligingsbedrijf G4S uitgelopen op een financiële strop. Het bedrijf heeft ruim 63 miljoen euro verlies geleden op de Spelen, omdat het niet genoeg beveiligers kon regelen. Het Britse leger sprong op het laatste moment bij met duizenden militairen. G4S betaalt die kosten.

G4S verzorgde in Londen de beveiliging van de Spelen en had met de regering afgesproken dat er 10.000 beveiligers zouden worden ingezet. Dat aantal werd echter niet gehaald.

G4S is ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de Paralympische Spelen. Volgens het bedrijf lukt het nu wel om genoeg beveiligers te leveren.

Operationele winst

Vandaag maakte het beveiligingsbedrijf bekend dat de operationele winst over het eerste half jaar is teruggevallen van 190 miljoen naar 77 miljoen euro. Om de kosten te drukken gaat G4S in Europa snijden in het personeelsbestand. Meer dan duizend banen verdwijnen.

G4S is een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Het is actief in 125 landen en er werken meer dan 650.000 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl