NOS NieuwsAangepast

Weerman Erwin Kroll stopt

Weerman Erwin Kroll stopt definitief met zijn werk bij de NOS. Hij presenteerde op eigen verzoek al sinds eind vorig jaar niet meer. Nu heeft hij bekendgemaakt niet meer terug te keren bij het journaal.

De 62-jarige Kroll presenteerde de weersverwachting sinds 1986. In 1991 werd hij op een congres in Parijs uitgeroepen tot 'meest communicatieve weerman ter wereld'. Ook is hij verschillende keren gekozen tot populairste weerman van Nederland. Zijn plotselinge verdwijnen van de buis eind 2011 leidde tot veel vragen bij kijkers die zich afvroegen waar Kroll was gebleven. Ook veel media besteedden er aandacht aan.

Nagedacht

Kroll zegt dat hij goed heeft nagedacht over de beslissing om te stoppen: "Ik heb nu 40 jaar gewerkt, waarvan ruim 26 voor de televisie. Ik vind het goed zo. Ik heb mijn werk, het vertellen over het weer, altijd heerlijk gevonden. Maar het bracht ook met zich mee dat ik een bekende Nederlander werd. Het op straat herkend worden, is iets waar ik eigenlijk nooit aan heb kunnen wennen."

"Hoe lief en aardig het Nederlandse publiek ook altijd voor me is geweest. De afgelopen periode ben ik buiten beeld gebleven om te kijken hoe me dat zou bevallen en ik voel me daar beter bij. Het is mooi geweest zo."

Markant

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws: "Erwin was een markante tv-persoonlijkheid die het weer, vaak met uitbundige handgebaren, bij de kijker en luisteraar thuis bracht. Hij heeft een hele eigen en herkenbare stijl die opviel en navolging kreeg."

Gelauff vervolgt: "Dat hij erg geliefd is bij het publiek, bleek wel uit de vele hartverwarmende reacties die we de afgelopen maanden hebben ontvangen. We zullen Erwin als collega en vakman missen. Maar we gunnen hem ook de privacy, waar hij behoefte aan heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl