NOS NieuwsAangepast

Schepen op rots geslagen bij Korea

Voor de kust van Zuid-Korea zijn vier Chinese vissers omgekomen. Ze sloegen overboord nadat hun schip in een zware orkaan tegen de rotsen was geslagen.

De Koreaanse kustwacht had de handen vol aan schepen die door de orkaan in de problemen waren geraakt. Door de ruige zee hadden ze de grootste moeite om bij de drenkelingen te komen. Twaalf Chinese vissers worden nog vermist.

Stroom

De orkaan, Bolaven, is een van de krachtigste orkanen in Korea van de afgelopen jaren. Er zijn windsnelheden gemeten van 144 kilometer per uur. De orkaan had grote gevolgen voor het openbare leven in Zuid-Korea. Vliegtuigen bleven aan de grond, scholen werden gesloten en honderdduizenden mensen zaten zonder stroom.

Voor zover bekend zijn er op het land geen doden gevallen. Wel was er veel schade. Torens, lantaarnpalen en bomen waren niet bestand tegen de kracht van de orkaan.

Herstelwerkzaamheden

De orkaan trekt nu naar Noord-Korea. Dat land is nog bezig met de herstelwerkzaamheden van overstromingen in juli. Bij die overstromingen vielen volgens de VN 170 doden en tienduizenden mensen raakten dakloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl