NOS VoetbalAangepast

Vitesse legt Janssen alsnog vast

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is alsnog afgerond.

De overgang leek vrijdag al beklonken, maar zondag werd bekend dat de clubs toch niet tot een akkoord waren gekomen. Een dag later werden de clubs het echter toch eens over de transfersom.

Janssen, die eerder van 1998 tot en met 2008 actief was voor de Arnhemmers, tekent een contract voor drie jaar. Na afloop van het contract blijft hij als jeugdtrainer in dienst van Vitesse. "Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen, ja", reageerde Janssen op de website van Sport-Promotion.

Lang proces

"Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen. Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren."

"Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs."

"Vitesse heeft echt veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen. Wie weet wat dat nog allemaal kan opleveren de komende seizoenen."

De Boer eerlijk, Janssen eerlijk

"Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn jaar bij Ajax", aldus Janssen. "We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken. De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich. Maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld."

"Frank de Boer is eerlijk tegen me geweest door vooraf te melden dat ik dit seizoen niet alle wedstrijden zou gaan spelen. Ik ben op mijn beurt eerlijk geweest door open uit te spreken dat ik onder die omstandigheden liever naar een andere club uit wilde kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl