NOS NieuwsAangepast

The Sun plaatst naaktfoto's Harry toch

Alle Britten zagen de foto's al op internet, maar nu staan ze ook echt in de krant. De Britse tabloid The Sun heeft vannacht besloten om de naaktfoto's van prins Harry toch wel te plaatsen. "De foto's zijn overal ter wereld te bewonderen op internet, behalve in Groot-Brittannië" schrijft The Sun.

Het tabloid vindt dat Britten zonder internetverbinding ook recht hebben om de foto's te zien. "Ze kunnen mogelijk consequenties hebben voor het imago van de prins", schrijft de krant. Daarom vindt het Britse tabloid het nodig om de foto's te plaatsen.

Eerder besloten alle Britse kranten en websites af te zien van publicatie, onder druk van de Britse Raad voor de Journalistiek. Die was gewaarschuwd door Buckingham Palace. Buitenlandse media toonden de foto's wel. In eerste instantie volgde The Sun het voorbeeld van de rest van de Britse media. Het enige teken van opstandigheid, was dat ze een parodie op de foto's maakten. Zie de video rechts.

Chef van The Sun David Dinsmore zegt dat de beslissing om de foto's alsnog te plaatsen niet gemakkelijk is geweest en dat de krant toch echt een groot fan is van prins Harry.

Meer naaktfoto's

Maar het schandaal is mogelijk nog niet voorbij: volgens de Britse PR-goeroe Max Clifford zijn er meer naaktfoto's in omloop. Clifford zegt dat hij werd benaderd door twee vrouwen die ook aanwezig waren op het privé-feestje in Las Vegas, waarvan woensdag foto's opdoken op een Amerikaanse entertainmentsite. Hij moest hen helpen de naaktfoto's van de Britse prins te verkopen.

De PR-adviseur wees het verzoek af, naar eigen zeggen om de prins te beschermen. "Alle dingen die ik doe, moet ik naar mezelf toe kunnen verantwoorden. In dit geval kon ik dat niet", zegt Clifford.

Uitleg

Ook al plaatst The Sun de foto's wel, de krant probeert Harry toch een hart onder de riem te steken. Zo luidt de uitleg bij een foto waar Harry naakt achter een meisje staat. "Hij hielp haar om de keu vast te houden en was erg attent en behulpzaam. Hij wilde haar alleen maar laten zien hoe het moest", schrijft Dinsmore.

Op een van de foto's is Harry volledig naakt en bedekt hij met zijn handen zijn geslachtsdelen. Op de andere foto is hij vanaf de achterkant gefotografeerd en compleet naakt te bewonderen terwijl hij vooroverbuigt en een meisje omhelst.

Eerder ontstond er ophef over de opgedoken naaktfoto's van prins Harry. Zie rechts voor de video.

Door: Esther

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl