Studentenorganisaties zijn teleurgesteld over het uitblijven van een besluit over de langstudeerboete. Ze verwijten de partijen in de Tweede Kamer "politieke onwil". "Studenten hadden vandaag zekerheid moeten krijgen", zegt LSVb-voorzitter Kai Heijneman.

Een meerderheid van de partijen wil af van de boete, maar de politici konden het vandaag tijdens een debat niet eens worden over een alternatief voor de boete.

Volgens Heijneman was het debat een wanvertoning en zijn de studenten als speelbal gebruikt. Heijneman: "Studenten weten nog steeds niet of ze nou een boete krijgen of niet".

'Schandalig'

Ook het ISO en het overkoepelend orgaan van studentenverenigingen LKvV benadrukken dat jongeren totaal niet meer weten waar ze aan toe zijn.

De studentenorganisaties eisen duidelijkheid voor het nieuwe collegejaar volgende week begint. "Het is gewoon schandalig dat al die studenten nog steeds niet weten of ze volgende week nou wel of niet drieduizend euro moeten betalen", fulmineert Jan Boers van het LKvV. De organisaties beraden zich op acties.

Volgende week debatteert de Kamer waarschijnlijk opnieuw over de langstudeerboete.

STER reclame