NOS NieuwsAangepast

Actie tegen neonazi's in Duitsland

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn drie rechts-extremistische groeperingen met onmiddellijke ingang verboden. De politie deed vanochtend invallen in woningen en verenigingsgebouwen in onder andere Aken en Dortmund.

De drie nu verboden neonazistische groeperingen zijn 'Kameradschaft Aachener Land', 'Nationalen Widerstand Dortmund' en 'Kameradschaft Hamm'.

Over arrestaties is nog niets bekend. Het vermogen van de organisaties is in beslag genomen. Aan de invallen deden ruim 900 agenten mee. Ze vonden wapens en een borstbeeld van Adolf Hitler.

"Grote slag"

De regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft ook het dragen van symbolen van de gewraakte verenigingen verboden. De regering zegt dat met het verbod een grote slag is toegebracht aan het rechts-extremisme en het neo-nazisme.

De neonazibeweging in de Duitse stad Aken, een van de steden waar de politie vandaag invallen deed, heeft ook banden met neonazi's in Nederland. De voorzitter van de NVU (Nederlandse Volks Unie), Constant Kusters, bevestigt dat dat leden van zijn partij meelopen bij demonstraties in Duitsland. Ook zegt hij dat Duitse neonazi's meelopen bij demonstraties in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl