NOS NieuwsAangepast

Hells Angel vervolgd voor gijzeling

Een lid van de Rotterdamse afdeling van de Hells Angels staat dinsdag in Leeuwarden terecht voor het intimideren en gijzelen van een vrouw en haar kind. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden bevestigd.

Volgens het OM ging het om een ruzie in het drugscircuit. De politie had vorig jaar april in een woning in Oosterwolde een man aangehouden. In de woning werd ook een partij van 50 kilo amfetamine en 5 kilo cocaïne in beslag genomen.

De Hells Angel ging een dag later verhaal halen bij de partner van de opgepakte man. Hij wilde weten waar de drugs waren. Om haar onder druk te zetten, gijzelde hij haar en haar kind in de woning in Oosterwolde. Ook werden de vrouw en het kind onder dwang in een auto meegenomen naar Lemmer.

Verscherpt toezicht

Politie en justitie hebben vorig jaar het toezicht op leden van motorclubs als de Hells Angels en Satudarah verscherpt na geruchten over een op handen zijnde bendeoorlog tussen de motorclubs. Een speciaal team van de Nationale Recherche monitort de motorclubleden. Dat heeft al geleid tot verschillende invallen in clubhuizen en rechtszaken tegen Hells Angels en Satudarah-leden.

Een paar jaar geleden mislukte een groot proces tegen de Hells Angels als criminele organisatie. Maar justitie sluit niet uit dat er een nieuwe poging wordt gedaan om motorclubs te laten verbieden als verschillende processen tegen individuele leden zijn geëindigd in veroordelingen. In Duitsland zijn recentelijk wel al enkele afdelingen van de Hells Angels verboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl