NOS NieuwsAangepast

Kamer: andere verspreiding gids

Tweede Kamerleden reageren welwillend op het idee om een einde te maken aan de ongevraagde verspreiding van de Telefoongids.

SP-Kamerlid Van Gesthuizen vindt dat ieder burger en dus ook de Tweede Kamer de "taak heeft om verspilling tegen te gaan". Maar ze benadrukt ook dat de Telefoongids wel beschikbaar moet blijven voor iedereen en dat er goed gekeken moet worden hoe hij in de toekomst verspreid moet worden.

PvdA-Kamerlid Van Dam wil van het systeem af dat de Telefoongids "automatisch verstuurd wordt en een dag later weer bij het grof vuil belandt". Hij denkt aan een systeem waar je een kaartje van te voren moet invullen en opsturen waarop je aangeeft of je de gratis gids thuis bezorgd wil krijgen.

Opzegformulier

Van Dam benadrukt dat de kwestie niet nieuw is; het programma Kassa had het probleem al eerder aangestipt en Kamerleden hebben in het verleden al vaker gezegd van het oude systeem af te willen. Om dat te doen, is een wijziging van de Telecomwet nodig.

De kwestie is opnieuw actueel door het initiatief sterftelefoongidssterf.nl van internetondernemer en -journalist Alexander Klöpping. Hij vindt het ongevraagd toezenden van de gids niet meer van deze tijd.

Klöpping pleit voor een 'opt-in'-systeem. Mensen die een gids willen, moeten die dan zelf aanvragen. Op zijn site wordt doorverwezen naar een opzegformulier voor de Telefoongids.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl