NOS NieuwsAangepast

Drukte op stranden door zomerweer

Op veel wegen naar de kust was het vanochtend erg druk door het verkeer naar de stranden. Inmiddels is de drukte wat afgenomen, alleen in Zeeland staan nog enkele files. Voor zover bekend is het verkeer nergens vastgelopen.

Door een aantal muziekevenementen kan het ook op andere plaatsen op de weg flink druk worden. Festivals zijn er onder meer in Biddinghuizen (Lowlands), Bussloo (Xnoizz Flevofestival), bij de Beekse Bergen (Decibel) en Almere (Strandfestival Zand).

Op alle Nederlandse stranden is het erg druk. In het binnenland is het bijna overal drukkend warm met temperaturen boven de 30 graden. Aan het strand is het wat koeler en wordt de 30 graden net niet gehaald. Ook morgen wordt het erg warm en zonnig.

Lange treinen

De NS rijdt met extra lange treinen richting Hoek van Holland en Zandvoort. De reddingsbrigade is met extra mensen paraat langs de hele kust.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft opgeroepen om kwetsbare ouderen te helpen. Het advies is om ouderen minimaal 2 liter vruchtensap of kruidenthee per dag te laten drinken. Verder wordt ouderen aangeraden om tussen 11.00 uur en 17.00 uur binnen te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl