NOS NieuwsAangepast

'Tropisch' Lowlands begonnen

In Biddinghuizen in Flevoland is Lowlands begonnen met een concert van Go Back To The Zoo. Het is de twintigste keer dat het festival wordt gehouden.

Tienduizenden mensen zijn naar het evenemententerrein bij Walibi gekomen om drie dagen lang naar popmuziek te luisteren en andere optredens te zien. Het wordt morgen en overmorgen tropisch warm en in verband daarmee heeft de organisatie aanvullende maatregelen genomen.

Niet te veel alcohol

Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Bij de toiletten zijn in verband daarmee extra watertappunten neergezet zodat iedereen gratis water kan halen. Voor het eerst mogen plastic flesjes mee het festivalterrein op worden genomen. Festivalgangers hebben de waarschuwing gekregen om niet te veel alcohol en koffie te drinken, omdat die vocht aan het lichaam onttrekken.

Vanwege de verwachte hitte hebben duizenden mensen op de sociale media aangegeven dat ze morgenmiddag zullen meedoen aan een watergevecht. De initiatiefnemer had op internet mensen opgeroepen om waterpistooltjes en waterballonnnen mee te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl