NOS NieuwsAangepast

Koerden ontvoeren parlementariër

In het oosten van Turkije hebben Koerdische strijders een parlementariër ontvoerd. De gijzelaar is Hüseyin Aygün, een parlementslid van de belangrijkste oppositiepartij in Turkije.

Aygün was onderweg van de stad Ovacik naar Tunceli toen hij werd overvallen door PKK-strijders. Een journalist en een politiek adviseur die bij hem waren, werden niet meegenomen.

De PKK heeft vaker lokale politici, overheidsmedewerkers, journalisten en toeristen ontvoerd, maar nog nooit een parlementslid. Meestal komen gijzelaars ongedeerd vrij.

Groot offensief

De verboden PKK heeft de afgelopen tijd een reeks aanvallen gedaan op Turkse militairen. Turkije heeft gereageerd met een groot offensief. Deze maand verklaarde de regering dat er in de zuidoostelijke stad Semendinli zeker 115 strijders zijn gedood.

Koerdische rebelllen hebben de afgelopen maanden in Noord-Syrië een aantal steden en dorpen ingenomen waaruit het Syrische leger zich heeft teruggetrokken. Uit vrees voor nieuwe aanslagen besloot de Turkse regering extra troepen naar het grensgebied te sturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl