Gelijkspel Ajax en AZ in Arena

Aangepast

Ajax begon goed, zette AZ onder druk en kwam al snel op 1-0.

Gregory van der Wiel kreeg op rechts alle vrijheid om uit halen en joeg de bal in de linkerkruising. AZ had zo gauw geen antwoord, de Amsterdammers bleven voor meer dreiging zorgen.

Gaandeweg kreeg AZ wat meer balbezit. De bezoekers waren in de duels echter vaak de minderen en kwamen zelfs niet in de buurt van een kans. Ajax leverde evenmin briljante aanvallen af, maar had wel met 2-0 moeten gaan rusten; Vurnon Anita faalde oog in oog met doelman Esteban.

Altidore slaat twee keer knap toe

Kort na rust lagen de kaarten plots heel anders. Met twee prachtige acties legde Jozy Altidore de kwetsbaarheid van de Ajax-defensie bloot, om meteen ook maar zelf te scoren:1-2.

Er ontspon zich een open wedstrijd met de beste kansen voor Ajax. Esteban redde bij een inzet van Daley Blind, Kenneth Vermeer bij een knal van Roy Beerens. Kolbeinn Sigthórsson schoot van dichtbij over en Tobias Sana, debuterend bij de Amsterdammers, trof de lat.

Gaandeweg drong Ajax feller aan. AZ kwam nog goed weg toen doelman Esteban Sana aantikte, maar de verdiende gelijkmaker kwam er toch. Na knap voorbereidend werk van Jody Lukoki scoorde Sigthórsson uit de draai.

STER Reclame