NOS SportAangepast

Joshua bezorgt Britten goud

Anthony Joshua heeft zijn uitzinnige Britse fans op hun wenken bediend met goud bij de superzwaargewichten in het slotonderdeel van het bokstoernooi.

De Italiaan Roberto Cammarelle, titelhouder en tweevoudig wereldkampioen, ging met een 13-10 voorsprong de slotronde in. Daarin kwam Joshua terug tot 18-18, waarna de jury na zorgvuldig bestuderen van de scores de balans in het voordeel van de 22-jarige Londenaar liet doorslaan.

Joshua's landgenoot Freddie Evans kon in het weltergewicht na zijn stunt in de halve finales tegen wereldkampioen Andrej Sjelestrjoek niet nog een keer verrassen. Tweevoudig wereldkampioen Serik Sapijev uit Kazachstan won goud: 19-7.

34ste boksgoud voor Cubanen

Robeisy Ramirez Carrazana won goud in het vlieggewicht. De Cubaan won met 17-14 van Mongoliër Tugstsogt Nyambayar. Het was de 34ste olympische bokstitel voor Cuba, maar in Londen pas de tweede voor de boksnatie, die in 2008 geen goud won.

In het lichtgewicht greep tweevoudig wereldkampioen Vasil Lomasjenko goud. De Oekraïner, die in 2008 de titel in het vedergewicht veroverde, versloeg de Zuid-Koreaan Han Soon-chul met 19-9.

De Rus Jegor Mechontsjev en de Kazach Adilbek Nijamzymbetov hielden elkaar in het halfzwaargewicht in balans (15-15). De jury kende de titel toe aan de Rus, die brons won op de WK van vorig jaar, waar de Kazach goed was voor zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl