De Nederlandse hockeyers zijn er niet in geslaagd om goud te pakken. Duitsland was in de finale met 2-1 te sterk.

Zo enerverend als tegen de Britten was het zeker niet; daarvoor verdedigden de Duitsers te sterk. Aanvankelijk had Die Mannschaft ook een licht overwicht, maar in het tweede deel van de eerste helft namen de mannen van bondscoach Paul van Ass de regie langzaam maar zeker over.

Dit leidde tot een aantal kansen voor Billy Bakker en zelfs tot een strafcorner, die niet verzilverd werd door Roderick Weusthof. De Duitser wankelden even, maar kwamen uit het niets toch op 1-0. Jan Philipp Rabente slalomde door de Oranje-verdediging en legde de bal vallend in het net.

Rabente man van de wedstrijd

Nederland raakte niet in paniek, maar de jacht op de 1-1 na de rust ging niet vlotjes. De passes kwamen even niet aan en er werd slordig balverlies geleden. Bijna profiteerde Zeller daarvan. Zijn poeier belandde echter op de paal.

Aanvallend lukte het voor Oranje niet, maar de strafcorner bood weer soelaas. In zijn tweede poging pushte Mink van der Weerden de bal snoeihard in het doel.

In de slotfase ging het echter toch nog fout. Rabente ontpopte zich als de man van de finale door van dichtbij de bal achter de kansloze doelman Jaap Stockmann te tikken. Het slotoffensief van Nederland was hartstochtelijk, maar leverde niets meer op.

STER reclame