Opnieuw goud voor hockeysters

time icon Aangepast

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben hun olympische titel met succes verdedigd. In de finale was Nederland met 2-0 te sterk voor wereldkampioen Argentiniƫ.

Het gevecht tussen de twee beste landen van de wereld kwam moeizaam op gang. Het eerste bedrijf was weliswaar spannend, maar het aantal foutieve passes groot.

Noel Barrionuevo tekende uit een strafcorner voor de eerste Argentijnse kans, maar haar inzet ging naast. Vervolgens dwong sterspeelster Luciana Aymar, die haar 35ste verjaardag met goud hoopte te kunnen gaan vieren, met een backhand keepster Joyce Sombroek tot ingrijpen.

Oranje kreeg twee strafcorners: bij de eerste was de push van Maartje Paumen te hoog, maar bij de tweede haalde de aanvoerster direct uit en voorkwam keepster Florencia Mutio net de 1-0.

Arbitrage helpt Oranje handje

De openingstreffer viel tien minuten na rust na een blunder van de arbitrage die een overtreding op het middenveld over het hoofd zag. Oranje mocht door, kreeg een strafcorner en uit de rebound schoot Carlien Dirkse van den Heuvel raak.

Die treffer gaf de ploeg van bondscoach Max Caldas vleugels. Ineens ging Oranje makkelijker spelen en toen Paumen even later ook nog eens een strafcorner in de bovenhoek deponeerde, was de klus, titelprolongatie, zo goed als geklaard.

Nederland zocht daarna de zijlijnen op, lokte overtredingen uit en speelde zo de wedstrijd 'professioneel' uit. En op de tribune werd ruim voor het einde al luidkeels het Oranje Boven ingezet.

STER Reclame