NOS NieuwsAangepast

Romney woest over kanker-spotje

De Republikeinse presidentskandidaat Romney is woest over een verkiezingsfilmpje waarin de suggestie wordt gewekt dat hij verantwoordelijk is voor de dood van een vrouw. Hij heeft president Obama gevraagd zich uit te spreken tegen het spotje.

In het filmpje, van de onafhankelijke Democratische groep Priorities USA Action, komt een fabriekswerker uit Kansas aan het woord. Hij werd in 2001 ontslagen toen het bedrijf van Romney zijn fabriek overnam. Daardoor verloor hij zijn ziektekostenverzekering. Zijn vrouw stierf 5 jaar later aan kanker.

"Ik denk dat Mitt Romney zich niet realiseert wat hij mensen aandoet", zegt de man in het spotje. "Ik denk zelfs dat het Mitt Romney niks uitmaakt."

'Leugens'

Romney is furieus over de beschuldiging. "Wat is er gebeurd met de campagne van Hope en Change?", vroeg hij zijn publiek tijdens een campagnetoespraak, een verwijzing naar de slogans van Obama in 2008.

"Zijn campagneteam en de mensen daar omheen richten zich bijna alleen maar op persoonlijke aanvallen", zei Romney. Volgens hem zijn de aantijgingen leugens.

Zorgen

De woordvoerder van Obama benadrukt dat een onafhankelijke partij het spotje maakte. "Ik ken dit specifieke geval niet", zei een woordvoerder van de Obama-campagne. "Maar mensen maken zich wel zorgen over wat er gebeurt als ze hun baan verliezen."

De Obama-campagne weigerde Priorities USA Action op te roepen het spotje niet meer uit te zenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl