NOS NieuwsAangepast

Aegon ziet omzet en winst stijgen

Verzekeraar Aegon heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 26 procent meer verzekeringen verkocht. De nettowinst nam toe met 6 procent naar 775 miljoen euro. Zoals eerder aangekondigd heeft het bedrijf in het tweede kwartaal 265 miljoen euro opzij gezet voor de compensatie van woekerpolissen. Daardoor halveerde de nettowinst in dat kwartaal.

Los van die eenmalige last zijn er goede resultaten behaald, zegt bestuursvoorzitter Alex Wynaendts, ondanks "moeilijke marktomstandigheden met een historisch lage rente, sterk beweeglijke markten en een wereldwijd stagnerende economische groei".

Vermogensbeheer

Vooral in de VS zijn meer pensioenverzekeringen verkocht en kreeg Aegon meer opdrachten voor vermogensbeheer. In Engeland en Nederland werden juist weer minder levensverzekeringen verkocht.

Eind mei had Aegon aangekondigd dat het geld opzij zou zetten als tegemoetkoming voor kosten van beleggingsverzekeringen, de zogenaamde woekerpolissen. Aegon zegt hiermee duidelijkheid te bieden aan de gedupeerde klanten. Het bedrijf maakt zo duidelijk dat het daadwerkelijk compensatie gaat geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl