Het olympische optreden van Epke Zonderland heeft dinsdag records gebroken op de website van de NOS. De site had in totaal 1,2 miljoen unieke bezoekers; niet eerder waren dat er zo veel.

Ook werd een recordaantal keer het filmpje van Zonderlands gouden oefening bij de Olympische Spelen gestart: 600.000. Het vorige record stond op naam van Johnny Hoogerland, die in 2011 tijdens de Tour de France in het prikkeldraad viel. Die video werd 380.000 keer gestart.

Dinsdag lag de site er een tijdje uit toen 200.000 mensen de oefening van Zonderland live probeerden te kijken via de livestream. Tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika keken 120.000 mensen live via nos.nl naar de wedstrijd van Nederland tegen Denemarken.

Televisie

Via de televisie hebben 2,7 miljoen mensen gekeken hoe Epke Zonderland de gouden medaille op de rekstok won. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting Kijkonderzoek heeft gepubliceerd. De uitzending op Nederland 1 liet een duidelijke piek zien op het moment dat de Fries aantrad.

De hele uitzending werd gemiddeld door 2,4 miljoen mensen bekeken. Daarmee bleef het turnen net achter bij het baanwielrennen, dat 's avonds plaatsvond. 2,41 miljoen kijkers volgden dat onderdeel, waar Teun Mulder brons won.

Op de derde plek stond de dressuur bij de paardensport, waar de Nederlandse ploeg brons haalde. Ook de andere programma's in de toptien hadden te maken met de Olympische Spelen.

STER reclame