NOS VoetbalAangepast

Feyenoord redt het niet tegen Kiev

Feyenoord is er niet in geslaagd om ten koste van Dinamo Kiev een plaats in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League te veroveren.

Na de 2-1 nederlaag in Kiev, scoorde Dinamo in de slotminuut de onverdiende: 0-1.

Het onervaren Feyenoord kwam goed voor de dag. Ruben Schaken raakte met een wreeftrap al na vijf minuten de paal en kopte tien minuten later van dichtbij tegen keeper Maxym Koval aan. Sekou Cissé kreeg uit een ingooi van Dinamo een vrije doortocht, maar kon het oog in oog met Koval niet afmaken.

Na missers van Lex Immers en Jordy Clasie bleef Feyenoord aanzetten. Het was tevergeefs. In de laatste minuut maakte Ideye Brown een eind aan het laatste flintertje hoop.

Missers drijven Koeman tot wanhoop

"Als je dit soort kansen op een presenteerblaadje krijgt, moet je scoren, tegen wie je ook speelt", bromde Feyenoord-trainer Koeman.

Hij doelde op het kolderieke moment halverwege de eerste helft, toen Cissé en Guyon Fernandez samen op de Oekraïense keeper konden afgaan na een totaal mislukte ingooi van Kiev. "Van een speler van Feyenoord wordt dan verwacht dat je het overzicht bewaart en die goal maakt. Zelfs bij de amateurs heb ik nog nooit gezien dat iemand de bal vanaf de middenlijn zo teruggooit."

Cissé verprutste dat buitenkansje, zoals zijn ploeggenoten andere kansen lieten liggen. "Het zijn bij ons voorin alle drie geen killers, hoewel Guyon wel zegt dat hij er vijftien maakt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Goals zijn punten, kijk maar naar de ploegen die altijd bovenin meedoen, die hebben allemaal een topscorer in de ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl