Zonderland was pas als zesde aan de beurt en zag de ene na de andere hoge score voorbijkomen. Olympisch kampioen Zou Kai scoorde een geweldige 16,366 en de Duitser Fabian Hambüchen ging daar met 16,400 nog eens overheen.

Zonderland bleef echter koel en turnde vervolgens de oefening van zijn leven. Zijn unieke drievoudige sprong (Cassina-Kovacs-Kolman) ging perfect en bij zijn afsprong stond hij als een huis. Het goud was binnen.

Na twee keer zilver op de WK's van 2009 en 2010 is hij nu eindelijk de beste van de wereld. Op het allerhoogste podium: de Spelen.

Moeizame aanloop

Zonderland moest er voor knokken om sowieso in Londen deel te nemen. Er was een mislukt WK in Tokio waar hij rechtstreekse plaatsing voor de Spelen misliep.

Na het kwalificatietoernooi begin dit jaar in Londen volgde aanwijzing voor de Spelen door de gymnastiekbond KNGU. Maar Jeffrey Wammes vocht dat besluit met succes bij de rechter aan waarna Zonderland opnieuw de strijd aanging met zijn concurrent die hij met overtuiging en een nieuwe spectaculaire oefening in zijn voordeel beslechtte.

STER reclame