De Nederlandse springruiters behaalden maandag zilver bij de Olympische Spelen, maar het voelde als goud. Voor het eerst in twintig jaar werd er in het landentoernooi weer een olympische medaille gewonnen.

Die gedachte leefde waarschijnlijk ook bij prinses Amalia. Ze zat in Londen op de tribune en maakte een tekening voor het Nederlandse team, dat bestond uit Gerco Schröder, Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Jur Vrieling.

Op de tekening staat één ruiter in het oranje die op zijn paard zit en voor hem staat een beker met daarop het cijfer 1.

Eerbetoon

Bij de barrage schreeuwden prins Willem-Alexander en Máxima de Nederlandse ruiters toe. Hun oudste dochter Amalia, die zelf ook paardrijdt, was er ook bij. De ruiters brachten de prins en zijn gezin een eerbetoon door met hun paarden voor de tribune te poseren. Alle vier namen ze hun hoed af.

Amalia vond dat waarschijnlijk zo leuk dat ze de tekening maakte. Die kon ze niet persoonlijk overhandigen. Prins Willem-Alexander gaf de tekening aan journalisten en vroeg hun die aan de ruiters te overhandigen.

Amalia en haar zussen hebben de afgelopen anderhalve week al veel gezien van deze Spelen. Willem-Alexander, IOC-lid, neemt zijn familie mee naar allerlei sporten waarin Nederland uitblinkt. Tegenover de NOS zei hij dat het prachtig is om voor het eerst de Zomerspelen met zijn gezin mee te maken.

STER reclame