NOS NieuwsAangepast

Privékliniek dreigt met kort geding

Privékliniek Laser Surgery Haarlem overweegt een kort geding aan te spannen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat heeft directeur Peter van Ispelen tegen de NOS gezegd.

Vanochtend werd bekend dat Laser Surgery Haarlem op last van de inspectie is gestopt met de behandelingen van patiënten en cliënten. Volgens de inspectie is de kwaliteit en de veiligheid van de zorg op een paar belangrijke punten onder de maat.

De kliniek bevestigt dat tijdelijk is gestopt met de behandelingen, maar vindt ook dat het bericht ongenuanceerd naar buiten is gebracht. Daardoor wordt de suggestie gewekt dat de kliniek helemaal gesloten is en dat behandelingen onveilig zijn.

Verbeteringen

Dat is niet het geval, zegt de directeur. De kliniek is nog steeds open voor consultatie en informatie en de kliniek heeft zeven dagen de tijd gekregen om verbeteringen aan te brengen.

Laser Surgery zegt dat het bericht vandaag al negatieve gevolgen heeft gehad. Een aantal klanten is geschrokken en heeft de operatie afgebeld. Volgens directeur Van Ispelen kost de negatieve publiciteit de kliniek veel geld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl