NOS SportAangepast

Hellenbrand loopt finale mis

Schutter Peter Hellenbrand is er niet in geslaagd de finale te bereiken in de discipline kleinkalibergeweer 50 meter, drie houdingen.

De 26-jarige Limburger, eerder vijfde op het onderdeel 10 meter luchtgeweer, behoorde na het liggend schieten tot de middenmoot. Staand maakte hij een opmars. Even stond Hellenbrand zelfs tweede, maar door een mindere laatste serie (94) zakte hij terug naar de achtste plaats.

In de laatste houding, knielend, scoorde Hellenbrand met veertig schoten slechts 380 punten en zakte hij naar de 28ste plaats. De titel ging naar de Italiaan Niccolo Campriani met 1.278,8 (1.180 + 98,5) punten, een olympisch record.

Campriani pakt goud

De Italiaan Niccolo Campriani pakte later op maandag de olympische titel bij het onderdeel 50 meter luchtgeweer drie houdingen. Campriani was in de Royal Artillery Barracks in Londen veel te sterk voor de concurrentie. Hij eindigde het onderdeel met een totaalscore van 1278,5 punten.

De Zuid-Koreaan Kim Jong-hyun werd tweede met 1272,5 punten, terwijl het brons naar de Amerikaan Matthew Emmons ging (1271,3). Het is al de tweede medaille voor Campriani op deze Spelen. Eerder won hij zilver bij het onderdeel 10 meter luchtgeweer.

Cernogoraz ook succesrijk

De Kroatische kleiduivenschutter Giovanni Cernogoraz pakte de olympische titel op het onderdeel trap. Zijn score van 146 punten werd geëvenaard door wereldkampioen Massimo Fabbrizi (Ita), maar Cernogoraz stelde het goud veilig in de shoot-off.

De Italiaan, die samen met Cernogoraz een olympisch record noteerde, raakte in de shoot-off vijf van de zes duiven. De Kroaat knalde zes keer raak.

Ook om het brons moest een shoot-off de doorslag geven. Fehaid Aldeehani schoot met vier voltreffers de eerste medaille voor Koeweit binnen, ten koste van de Australier Michael Diamond, die de helft van de duiven in de shoot-off miste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl