NOS NieuwsAangepast

Geen onderzoek naar instorten Dicky Woodstocktent

Er komt geen juridisch onderzoek naar het instorten van de feesttent op het Dick Woodstock Popfestival. Dat heeft de gemeente Steenwijkerland laten weten. Volgens hen is er sprake van overmacht door de kracht van de natuur.

Zondag wees een onderzoek van de brandweer en politie uit dat de tent aan alle eisen voldeed en dat zowel de organisatie als de tentenbouwers zich aan alle voorschriften hebben gehouden.

Het Dicky Woodstock Popfestival in de kop van Overijssel werd zaterdag afgelast na hevig noodweer. Een grote feesttent waar 150 mensen in stonden, stortte in. Vijftien mensen raakten gewond, één van hen zwaargewond. Het noodweer barstte vlak voor het optreden van Rowwen Hèze los.

Volgens ooggetuigen sloeg het weer ineens om. "De weersomslag was onverwacht en extreem", vertelt muziekjournalist Jean-Paul Heck die voorafgaand aan Rowwen Hèze zou optreden met zijn band. "Het was mooi weer toen we om 20.00 uur aankwamen, maar dat sloeg binnen 2 minuten om." Er waren harde windstoten en het begon enorm te hagelen. De wind kwam onder het zeil van de grootste tent op het terrein en die stortte voor een groot deel in. "Het deel waar het podium stond is blijven staan, het deel voor het publiek stortte in", zegt Heck. Op het terrein stonden drie tenten, de twee andere bleven wel staan.

Kneuzingen en botbreuken

De meeste gewonden hebben kneuzingen en botbreuken. Elf van hen mochten naar huis, een ander ligt nog in het ziekenhuis. Op Twitter ging even het gerucht dat er ook iemand zou zijn omgekomen, maar dat bleek niet waar.

Dicky Woodstock is een driedaags festival, zaterdag was de laatste dag. Het optreden van Rowwen Hèze moest het feest afsluiten.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl