Zinderende finale Bouwmeester

time icon Aangepast

Marit Bouwmeester wacht maandag een spannende medalrace. De Friezin zeilt dan als gedeeld klassementsleider haar laatste rondje aan de Engelse zuidkust. Na een spannende tiende race zijn de verschillen in de Laser Radial-klasse echter miniem.

Bouwmeester, die haar olympisch toernooi met veel plaatsen in de subtop startte, is de laatste dagen op dreef. Na winst in de tiende race staat ze gelijk met de Chinese Xu Lija.

Op een punt van de Nederlandse en de Chinese staan de Belgische Evi van Acker en de Ierse Annalise Murphy. Voor elk van de vier geldt dat een zege in de medaillerace volstaat voor olympisch goud.

Matchrace-boot in kwartfinales

Bij het matchracen bereikten René Groeneveld, Annemiek Bes en Marcelien Bos-De Koning ternauwernood de laatste acht. Ze wonnen hun laatste race in de voorronde en omdat de Nieuw-Zeelandse boot zijn slotrace verloor, eindigde het Nederlandse trio precies als achtste.

In de kwartfinales (dinsdag) stuit de Oranje-boot op die van Australië, dat al zijn elf races in de voorronden won.

Westerhof/Berkhout vierde

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout waren zaterdag in de 470-klasse goed voor een zes en een vier. Vooral hun vierde plaats was knap, want na de start lagen ze slechts zestiende. Westerhof en Berkhout boekten vervolgens op elk rak enkele plaatsen om uiteindelijk vierde te worden.

STER Reclame