NOS SportAangepast

Vier-zonder eindigt als vijfde

De Nederlandse vier-zonder-stuurman heeft in de olympische eindstrijd niet voor een verrassing kunnen zorgen. Kaj Hendriks, Boaz Meylink, Ruben Knab en Mechiel Versluis eindigden als vijfde op de roeibaan van Eton Dorney.

Alle ogen waren echter gericht op de Britse en de Australische boot. Vooraf werd een titanenstrijd verwacht en die kwam er ook. De Britten namen al snel een minieme voorsprong, Australie zette in de slotfase nog flink aan, maar het goud ging tot grote vreugde van de 33.000 fans naar Groot-Brittannië.

De Nederlandse boot had nooit zicht op een medaille en kwam op meer dan tien seconden van de winnaar over de finish.

Denen troeven Britten net af

Zac Purchase en Mark Hunter slaagden er in de lichte dubbeltwee net niet in de Britten nog een gouden roeimedaille te bezorgen. In een zinderende strijd bleken Mads Rasmussen en Rasmus Quist net iets sneller.

De Britten gingen direct goed weg, maar vanwege materiaalpech staakten ze de strijd en volgde een herstart.

Ook bij de tweede start was de Britse start uitstekend. Lang leken ze met de zege aan de haal te gaan, maar dankzij een weergaloze eindsprint veroverden de Denen alsnog het goud. "Het spijt me dat we iedereen teleurgesteld hebben", zo snikte Hunter, die zo moe was dat hij uit zijn boot getild moest worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl