De Partij voor de Vrijheid heeft een website geopend tegen wat zij "zakkenvullende eurocraten" noemt.

Op de website stopdeeuropesezakkenvullers.nl haalt de partij uit naar "eurocraten die op een schandalige manier hun zakken lopen te vullen".

Via de site kunnen mensen protesteren tegen het inkomen van Europese functionarissen. De PVV geeft een aantal voorbeelden van Europese commissarissen en ambtenaren die volgens de partij te veel verdienen.

Onkostgenvergoeding

De site verwijst naar een aflevering van het Belgische tv-programma Terzake. Volgens de reportage verdienen de eurocommissarissen ruim 27.000 euro per maand. Dat is inclusief woonvergoeding en representatiekosten.

Europarlementariërs zouden 13.500 per maand krijgen. Bijna 8000 euro daarvan is vast salaris, de rest bestaat uit een vaste en variabele onkostenvergoeding.

'Mee eens'

Bezoekers kunnen op een knop klikken waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van de partij eens zijn. De resultaten zullen aangeboden worden aan premier Rutte vlak voor de Europese top van komende oktober. Ook de voorzitter van de Europese Raad, Van Rompuy, zal de petitie krijgen.

PVV-leider Geert Wilders kondigde eerder al aan dat voor zijn partij Europa het belangrijkste verkiezingsthema is.

STER reclame