NOS NieuwsAangepast

Cel voor man die kind wilde kopen

Een 52-jarige man uit Lubbeek in België is tot twee jaar cel veroordeeld omdat hij een meisje wilde kopen en misbruiken. Hij liep eind vorig jaar tegen de lamp in het programma van undercoverjournalist Alberto Stegeman.

De man had op internet een bericht gezet waarin hij zei dat hij op zoek was naar een jong kind dat hij wilde misbruiken en martelen. Stegeman deed zich voor als tussenpersoon en maakte een afspraak. De journalist zei dat hij de Belg wel aan een 10-jarig meisje uit Duitsland kon helpen.

Seksartikelen

Op 29 december 2011 zouden ze samen naar Duitsland rijden, waar de Belg het kind zou misbruiken. Hij had seksartikelen bij zich en geld als beloning voor Stegeman. In de buurt van Arnhem werd de man opgepakt door de politie, die door Stegeman was geïnformeerd.

Stegeman noemt de man een monster. "Als je bedenkt dat hij z'n kofferbak had volgegooid met een touw, dildo's en tepelklemmen om een kind van tien jaar te gebruiken, dan heb ik daar geen ander woord voor: hij is een monster."

Rechtbank overtuigd

De rechtbank in Utrecht is ervan overtuigd dat de man van plan was een meisje te misbruiken. De seksattributen, het geld en het e-mailcontact met Stegeman vormen daarvoor voldoende bewijs.

"Bij zijn handelen heeft de verdachte alleen oog gehad voor zijn eigen behoeftebevrediging en zich niet of nauwelijks bekommerd om de gevoelens van het beoogde slachtoffer", aldus de rechtbank.

Verplichte behandeling

De advocaat van de verdachte voerde aan dat Stegeman het misdrijf heeft uitgelokt, maar volgens de rechtbank was daarvan geen sprake.

De rechter had de verdachte wel een verplichte behandeling willen opleggen, maar omdat hij de Belgische nationaliteit heeft, is dat niet mogelijk. Wel hoopt de rechter dat de man in België, waar hij ook wordt vervolgd, alsnog wordt verplicht om zich te laten behandelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl