Hotmail wordt Outlook.com

Aangepast

De opvolger van de e-maildienst Hotmail is bekend. Microsoft zette vandaag een voorproefje online van Outlook.com, dat Hotmail gaat vervangen.

Volgend jaar komt er een eind aan Hotmail, maar wie een account heeft, kan nu al het nieuwe e-mailprogramma gebruiken. Sociale media als Facebook, Twitter en Google+ zijn erin geïntegreerd. Zo kan de gebruiker statusupdates volgen binnen het e-mailprogramma. En ook Skype heeft een plekje gekregen.

Outlook is in een nieuw jasje gestoken en heeft een strak en opvallend wit design. Microsoft belooft dat de inhoud van e-mails niet wordt gebruikt om advertenties te personaliseren. Dat gebeurt bij Gmail wel.

Gmail

Met zijn nieuwe e-maildienst hoopt Microsoft mailers terug te winnen die zijn overgestapt op het populaire Gmail van concurrent Google, dat nu ongeveer 31 procent van de markt in handen heeft. Het marktaandeel van Hotmail is nog altijd groter: de teller staat op 36 procent.

Hotmail bestaat sinds 1996 en werd een jaar later gekocht door Microsoft. Het was een van de eerste gratis online e-maildiensten. Destijds kon nog maar 2 MB aan emails worden opgeslagen. Binnen een paar jaar had de dienst tientallen miljoenen gebruikers. Nu zijn het er honderden miljoenen.

STER Reclame