NOS SportAangepast

Guillaume Elmont snel onderuit

Elmont, die door diverse blessures een verre van optimale voorbereiding kende, verloor na een gelijkopgaand gevecht op hantei (jurybeslissing).

De Fransman maakte in de reguliere vijf minuten veel kleine aanvallen die niet veel om het lijf hadden. Elmont slaagde er niet in veel technieken te maken en kreeg ook al snel een shido wegens passiviteit op zijn conto.

In de drie extra minuten maakte Elmont wel enige indruk met een heupworp en een binnenwaartse beenworp, maar het bleek onvoldoende om de ringrechters gunstig te stemmen. Ze kozen unaniem de kant van de Fransman.

"Janken geen zin"

Elmont berustte in zijn vroege uitschakeling. "Ik kan wel gaan janken, maar dat heeft geen enkele zin. Op de Spelen is iedereen in topvorm. Het is één grote loterij waar we aan meedoen."

De Haarlemmer was de laatste jaren vaak geblesseerd en zakte daardoor op de ranking. Hij had daardoor in Londen een pittige loting. "Het was de vorige keren ook steeds kantje boord tegen Schmitt."

Goud voor Kim

Kim Jae-bum, die bij de Olympische Spelen in Peking de finale verloor, won nu wel goud. De Zuid-Koreaanse wereldkampioen was in de finale oppermachtig tegen de Duitse judoka Ole Bischof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl