NOS SportAangepast

Moeizame start hockeyers

De Nederlandse hockeyheren zijn het olympisch toernooi in Londen begonnen met een moeizame overwinning. Het matige India werd slechts met 3-2 verslagen.

De grootmacht van weleer beleefde een aardige start en kreeg ook de eerste strafcorner. Nederland nam echter snel de regie in handen en creëerde een paar kansen. Teun de Nooijer miste er twee, maar Robert van der Horst niet. Hij speelde zich knap vrij en schoot hard binnen.

Na een klein half uur kreeg Oranje zijn eerste strafcorner en die was direct raak. Bij afwezigheid van Taeke Taekema mocht Roderick Weusthof aanleggen. Zijn snoeiharde push werd nog wel gekeerd op de lijn, maar de bal spinde alsnog het doel in.

Oranje wankelt in tweede helft

Oranje ging na rust op dezelfde voet verder en had via Hofman op 3-0 moeten komen. Dat gebeurde niet, waarna het voor de mannen van bondscoach Paul van Ass even helemaal mis dreigde te gaan.

Doelman Jaap Stockmann leidde het verval in door een voorzet van buiten de cirkel verkeerd in te schatten. De bal belandde via de paal op de stick van Dharamvir Singh:2-1. Vervolgens maakte Shivendra Singh na een enorme dekkingsfout 2-2.

Mink van der Weerden werkte het vlekje weg door ook Oranjes tweede strafcorner met een kanonskogel te verzilveren, maar overtuigend was de zege allerminst. "Dit is een goed begin", maar we moeten nog wel wat verbeteren", aldus Van Ass.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl