NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast in Slenaken

In het Zuid-Limburgse dorpje Slenaken zijn rond middernacht twee hotels onder water gelopen door plotseling opkomend hoogwater van het riviertje de Gulp.

Ook zijn zeker vijftien auto's een eind door het water meegesleurd. Door hevige regenval in België steeg het water in de Gulp gisteravond razendsnel. Daardoor kwamen de Dorpsstraat en de Waterstraat deels blank te staan.

Razendsnel

Een medewerker van een van de getroffen hotels vertelde dat de benedenverdieping blank kwam te staan. "De hele voorraad is ondergelopen. Het restaurant, de bar, keuken, wasruimte en garage bij het zwembad." Het riviertje ligt op slechts 20 meter afstand van het getroffen hotel.

Een paar gasten waarschuwden gisteravond dat het waterpeil razendsnel steeg. "Vijf minuten later kwam het water naar binnen." De hotelkamers liepen niet onder. "De gasten verblijven op de eerste en tweede verdieping en zo hoog kwam het water niet."

Aanvankelijk werd gemeld dat er ook schapen waren omgekomen, maar dat klopt volgens het hotel niet. "Alle schapen leven nog. Die zijn tijdig opgehaald."

Leegpompen

De brandweer was een deel van de nacht druk met het leegpompen van kelders.

Het snelstromende riviertje de Gulp ontspringt in België en komt bij Slenaken ons land binnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl