NOS SportAangepast

Mooren direct uitgeschakeld

Jeroen Mooren is bij het olympisch judotoernooi in zijn eerste partij al uitgeschakeld.

In een gelijkopgaande wedstrijd kreeg de Israeliër Artiom Arshanski unaniem het voordeel van de scheidsrechters: hantei.

De Nijmegenaar had in het begin van de partij een licht overwicht. Mooren zette een verwurging met zijn benen in, maar dat leverde niet meer dan een strafje, een shido, op.

Tijdens de golden score nam Arshanski het initiatief en beperkte Mooren zich tot verdedigen. Dat werd eerst bestraft met een shido, maar was waarschijnlijk ook bepalend voor de hantei-uitslag.

Mooren boos op zichzelf

Mooren was direct na zijn vroege uitschakeling kwaad op zichzelf. "Ik heb zeker niet het beste van mezelf laten zien. Dat vind ik eigenlijk nog het ergste. Het lag zeker niet aan de voorbereiding op dit toernooi, en het tactische plan was duidelijk", zei Mooren verder.

"De eerste minuten ging dat goed, maar daarna hield ik me er niet meer aan vast. Ik voerde het plan niet uit zoals het moest. Als ik achteraf kijk, had ik kunnen winnen. De Spelen duren op deze manier wel erg kort. Ik zal me de rest van de tijd maar moeten vermaken hier, maar dat zal zeker de eerstkomende dagen niet meevallen."

Judo: goud Galstyan en Menezes

Het goud in de lichtste klasse ging bij de heren naar Arsen Galstyan. De in Armenië geboren Rus legde de Japanner Hiroaki Hiraoka in de finale al na 0.41 met een schouderworp op de rug.

Aanvankelijk kende hoofdscheidsrechter Jan Snijders een waza-ari toe, maar die score werd opgewaardeerd naar ippon.

Bij de dames werd titelhoudster Alina Dumitru onttroond door Sarah Menezes. De 22-jarige Braziliaanse pakte de finale energiek aan. Ze deed de Roemeense pijn met armklemmen en een offerworp (yuko).

Hersteltijd kreeg Dumitru niet. Menezes bleef technieken maken en besliste het gevecht met een snelle beenworp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl