NOS NieuwsAangepast

Sporters krijgen ramadan-vrijstelling

De Maleisische sporters die meedoen aan de Olympische Spelen in Londen hoeven niet mee te doen aan de ramadan. Dat heeft een lid van de National Fatwa Council gezegd, de belangrijkste Islamitische autoriteit in Maleisië. De sporters mogen op een later tijdstip de vastenmaand inhalen.

Tijdens de ramadan mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. De prestaties van vastende sporters kunnen eronder lijden, iets wat de National Fatwa Council liever niet wil. "De sporters gaan naar de Spelen om voor het land succes te behalen. Als ze terugkeren naar Maleisië kunnen ze alsnog met het vasten beginnen en de andere dagen inhalen'', zegt Mufti Harussani Zakaria.

Omdat de Olympische Spelen dit keer tijdens de ramadan valt, moeten veel moslim-sporters kiezen of ze willen meedoen aan de ramadan. De sporters kunnen zelf advies vragen, aan bijvoorbeeld een imam, voor vrijstelling. Maleisië heeft nu een beslissing genomen voor alle Maleisische Olympiërs. In totaal doen er 30 sporters uit Maleisië mee aan de Spelen, elf daarvan zijn moslim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl