Regisseur Frank Pierson overleden

Aangepast

De Amerikaanse filmregisseur en scriptschrijver Frank Pierson (87) is overleden. Pierson werkte mee aan films als 'Dog Day Afternoon', 'Cool Hand Luke' en 'A Star is Born'.

Pierson begon te schrijven voor televisieseries als 'Naked City' en 'Route 66'. In 1967 schreef hij het scenario van de gevangenisfilm 'Cool Hand Luke', met Paul Newman in de hoofdrol. Hij kreeg daarvoor zijn eerste van drie Oscarnominaties.

In 1975 werd hij weer genomineerd voor 'Dog Day Afternoon', een film over een bankoverval die fout afloopt, met Al Pacino in de hoofdrol. De film werd genomineerd voor zes Oscars, maar alleen Pierson verzilverde zijn nominatie voor Beste Script.

Terug naar tv

Intussen werkte hij ook aan een bescheiden carrière als regisseur. In 1976 maakte hij de rockmusical 'A Star is Born' met Barbra Streisand en Kris Kristofferson in de hoofdrol.

Uiteindelijk ging Pierson weer terug naar televisie. Hij regisseerde tv-films als 'Conspiracy', over de Wannsee-conferentie, en 'Truman', over de Amerikaanse president. In zijn laatste jaren werkte hij nog als producent aan series als 'Mad Men' en 'The Good Wife'.

STER Reclame