NOS NieuwsAangepast

Schultz stelt 130 voor op deel A2

De maximumsnelheid op een deel van de A2 gaat in het najaar mogelijk omhoog van 100 naar 130 kilometer per uur. Minister Schultz stuurt hierover een voorstel naar de Tweede Kamer. Ook de gemeenten die langs de A2 liggen krijgen van Schultz een brief.

Het gaat om het deel van de A2 met tien rijstroken tussen Maarssen en Vinkeveen. De verruiming zou moeten gaan gelden tussen 19.00 uur en 06.00 uur.

Door automobilisten was massaal geklaagd dat er op de snelweg, met al die rijstroken en ook als het rustig is, niet harder gereden mag worden dan 100 kilometer per uur. Afgelopen week zwol de kritiek aan, omdat er controles waren aangekondigd.

Scherm

Overigens mogen mensen niet de hele dag harder rijden tussen Maarssen en Vinkeveen. Het mag alleen tussen 19.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends.

Minister Schultz zegt dat er wel een scherm moet komen om aan de milieueisen te voldoen. Ze benadrukt dat auto's steeds schoner worden.

Reactie CDA

Een snelheidsverhoging werd eerder niet worden doorgevoerd door een motie van CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. Daarin staat onder meer dat in tijden van financiële crisis geen extra geld wordt uitgetrokken om 130 kilometer per uur te gaan rijden.

Volgens De Rouwe heeft Schultz het nu binnen haar eigen budget opgelost. De minister moet volgens het Kamerlid wel aantonen dat door de verhoging de normen voor geluidshinder en luchtkwaliteit niet worden overschreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl