NOS NieuwsAangepast

'Neckermann Duitsland failliet'

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann heeft zijn faillissement aangevraagd. De eigenaar van het bedrijf, investeringsmaatschappij Sun Capital, heeft zijn steun aan een sociaal plan ingetrokken.

Bij Neckermann werken 2400 mensen verspreid over heel Duitsland. De gevolgen voor de Nederlandse en Belgische vestigingen zijn nog niet duidelijk.

Reorganisatie

"Onder de huidige financiële voorwaarden kan de onderneming niet in de bestaande vorm worden voortgezet", zegt Sun Capital. De investeerder en Neckermann waren bezig met een grote reorganisatie om het bedrijf te redden. De papieren catalogus zou verdwijnen: Neckermann zou een internetwinkel worden.

De plannen zouden 1380 banen kosten. De partijen waren dicht bij een overeenkomst, zoals een sociaal plan en afkoopregelingen. Vlak voor de ondertekening liet Sun Capital weten dat er geen geld voor was.

Onzekerheid

In Nederland en België werken 500 mensen bij Neckermann. Al eerder was bekend dat er 150 banen worden geschrapt vanwege het verdwijnen van de papieren catalogus. Over de overige 350 banen bestaat nu onzekerheid. "Het is niet per definitie zo dat die nu ook verdwijnen", zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten, "maar de kans op overleven wordt er niet groter op".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl