De marechaussee is op Schiphol een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de naalden in broodjes op vluchten van Delta Air Lines. Op vier vluchten van die luchtvaartmaatschappij van Amsterdam naar de VS zaten er naalden in broodjes kalkoen.

Er is een rechercheteam samengesteld. Dat staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem.

Verdachten

Het team bestaat uit tactische en informatierechercheurs en richt zich vooral op de vraag hoe de naalden in de broodjes terecht zijn gekomen. In het onderzoek wordt samengewerkt met de Amerikaanse justitie. Een woordvoerder van de marechaussee kan nog niet zeggen of er al verdachten zijn.

De broodjes waren geleverd door het Amsterdamse filiaal van het cateringbedrijf Gate Gourmet. Dat bedrijf schrijft in een verklaring dat het de zaak hoog opneemt. Het doet zelf ook onderzoek naar de zaak. Omdat Gate Gourmet zegt mee te werken aan het politie-onderzoek, wil het bedrijf verder geen mededelingen doen.

Inmiddels doet ook de Voedsel- en Warenautoriteit onderzoek. Die richt zich op de catering van de luchtvaartmaatschappij.

De naalden werden zondag in broodjes op vluchten van Delta Air Lines naar Minneapolis, Atlanta en Seattle gevonden. Een passagier verwondde zich eraan, maar hoefde na de landing in Minneapolis niet naar het ziekenhuis.

STER reclame