NOS NieuwsAangepast

Man vindt na 42 jaar gestolen auto

Een man uit Texas heeft na 42 jaar zijn gestolen sportauto weer terug. Via eBay ontdekte de man dat zijn Austin Healy bij een autodealer in Beverly Hills stond.

De eigenaar van de auto, Robert Russel (66), zegt dat de auto vooral veel emotionele waarde heeft. In de Healy nam hij zijn vrouw voor het eerst mee uit. De ochtend na hun tweede afspraakje bleek de auto gestolen te zijn.

Russel bleef jarenlang zoeken naar de auto. "De kans dat de auto nog bestond was heel onwaarschijnlijk", zegt hij. "Hij kon al naar de sloop zijn gebracht." In mei zag hij plots zijn auto op eBay staan, met het juiste VIN-nummer, een soort identificatiecode voor een auto.

Hij belde direct de dealer: "Ik wil niet onbeleefd zijn, maar u verkoopt een gestolen auto", zei Russel. Hij had nog het originele eigendomsbewijs en de sleutel van de auto. Ook kon hij via de politie aan een kopie van de aangifte van de diefstal uit 1970 komen.

Remmen

De auto is inmiddels weer in het bezit van Russel en rijdt nog steeds prima. Alleen de remmen doen het volgens Russel niet meer zo goed als 42 jaar geleden.

De komende tijd gaat Russel de auto, die hij ooit voor 3000 dollar kocht, opknappen. De Austin Healy uit 1967 is nu zo'n 23.000 dollar waard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl