NOS NieuwsAangepast

Brinkman: stop met de euro

Nederland moet stoppen met de euro en rijke Europese landen moeten een nieuwe economische gemeenschap vormen met een eigen munt. Dit staat in het verkiezingsprogramma van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK), de partij van oud-PVV'er Hero Brinkman.

"We mogen ons niet laten leegeten door de Zuid-Europese landen, die hun eigen financieel-economische huishouding niet op orde hebben," aldus Brinkman.

Het DPK wil een strenger immigratie-, integratie en veiligheidsbeleid met een "menselijke maat".

Kleine zelfstandigen, zzp'ers, hoeven geen lokale lasten meer te betalen, als het aan de partij van Brinkman ligt. En de winstbelasting voor het midden- en kleinbedrijf moet omlaag. "Het mkb en de zzp'ers zijn de motor van de economie," vindt de partij.

Minder ambtenaren

DPK pleit voor verbetering van de ouderenzorg. En moet een kleinere overheid komen, met minder ambtenaren en minder bestuurslagen. Op ontwikkelingssamenwerking moet bezuinigd worden.

Brinkman presenteerde het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van 50 namen bij de Pyramide van Austerlitz, die hij het symbolisch democratisch keerpunt van Nederland noemt. Op nummer twee staat Carlo Strijk, nu woordvoerder van de partij en ooit lid van D66.

DPK is een fusiepartij van Trots op Nederland, de vroegere partij van Rita Verdonk, en Brinkmans eigen Onafhankelijke Burger Partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl