NOS NieuwsAangepast

De Mos wil toch op PVV-lijst

Tweede Kamerlid Richard de Mos legt zich er niet bij neer dat hij geen plaats heeft gekregen op de kandidatenlijst van de PVV. Hij is met sympathisanten een actie begonnen om als 50e alsnog op de lijst te komen. Hij verwacht dan met voorkeursstemmen gekozen te worden.

Vorige week presenteerde Wilders een lijst met 49 kandidaten. De Mos stond daar niet op. In een kort telefoongesprek vertelde Wilders dat hij De Mos gepasseerd had omdat hij wil verjongen. De Mos is 36. "Heel veel mensen die op mij willen stemmen, vinden mij vernieuwend genoeg, dus ja, eigenlijk gaat dat argument niet meer op", zegt De Mos.

De Mos heeft een actiesite opgezet onder de titel 'Houd De Mos in de Kamer'. Daarop staan citaten uit De Telegraaf waarin VVD-prominent Hans Wiegel en de CDA-staatssecretarissen Henk Bleker en Joop Atsma zich positief over De Mos uitlaten.

Steunbetuigingen

De Mos zegt dat hij na vorige week veel steunbetuigingen heeft gekregen. Hij verwacht dat hij wel met Wilders kan samenwerken als hij opnieuw in de Tweede Kamer wordt gekozen. Het is overigens aan de PVV-leider om te beslissen of De Mos alsnog aan de kieslijst wordt toegevoegd. Bij andere partijen hebben de leden het laatste woord, maar de PVV heeft geen leden.

De Mos zit ook voor de PVV in de gemeenteraad van Den Haag. Hij overweegt uit de partij te stappen als zijn actie niet slaagt. "Ik heb natuurlijk vrijdag als een motie van wantrouwen tegen mijn persoon ervaren. Ik weet niet of ik voor de PVV in de Haagse raad verder kan gaan als deze partij geen vertrouwen meer in mij heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl