Diamond ziet af van 25 miljoen

tijd van publicatie Aangepast

Bob Diamond, de ex-topman van de Britse bank Barclays, ziet af van zijn bonus van ruim 25 miljoen euro (20 miljoen pond). Dat blijkt uit verhoren van het Britse parlement naar aanleiding van de problemen bij de bank.

De Britse premier Cameron noemt het niet innen van de bonus een positief signaal. Volgens de premier laat de bank zien dat het de zorgen in de samenleving erkent en dat de cultuur in de bankensector moet veranderen.

Diamond stapte vorige week op, nadat bekend was geworden dat medewerkers van Barclays sjoemelden bij het vaststellen van de Libor, het rentepercentage dat banken per dag met elkaar afstemmen.

Ontslagvergoeding

Vandaag wordt de voormalige voorzitter van de raad van commissarissen, Marcus Agius, verhoord. Agius stapte een dag eerder dan Diamond op bij de bank.

Rabobank

Twee oud-medewerkers van de Rabobank zijn mogelijk ook betrokken bij de zaak. Hun nieuwe werkgever, de Japanse bank Mitsubishi UFJ, heeft hen inmiddels geschorst vanwege het rentemanipulatieschandaal.

Zowel Mitsubishi UFJ als de Rabobank wordt onderzocht door Britse en Amerikaanse autoriteiten voor mogelijke betrokkenheid bij het Libor-schandaal.

STER reclame