NOS NieuwsAangepast

Tweet Arsenal-speler Wilshere blijkt duur grapje

Terwijl in Turkije de halve professionele voetbalwereld achter de tralies zit wegens 'matchfixing', dacht Arsenal-speler Jack Wilshere dat 't wel geinig zou zijn als hij net deed alsof hij op een wedstrijd van zijn team had gewed. Maar de UEFA stond het huilen nader dan het lachen.

De speler heeft nu een officiële waarschuwing van de voetbalbond gekregen, omdat hij in december via een tweet suggereerde dat hij zijn geld had gezet op een goal voor Arsenal. Volgens de reglementen mogen spelers niet gokken op wedstrijden.

Wilshere zat tijdens een wedstrijd van Arsenal vanwege een enkelblessure op de tribune en tweette dat zijn teamgenoot Frimpong "a cheecky £10" waard was. De grappenmaker zou zijn geld krijgen als Frimpong de eerste goal in een Champions-League wedstrijd tegen het Griekse Olympiakos zou scoren.

Officieel onderzoek

Arsenal-keeper Szczesny en Frimpong reageerden lacherig op de tweets. De keeper zei dat de weddenschap verspild geld zou zijn en Frimpong vroeg zich af hoe klein de kans dat hij zou scoren wel niet was.

En inderdaad: de goal van Frimpong bleef uit. Maar toen hij dichtbij een goal kwam, tweette Wilshere: "Frimmy, nearly won me some money there." Door die serie tweets werd een officieel onderzoek gestart door de UEFA. En nu, zeven maanden later, is het onderzoek afgerond en zijn de tweets, door alle onderzoekskosten van de voetbalbond, uitgelopen op een duur grapje

Ouwehoeren

Ook Wilshere leek in te zien dat hij verkeerd zat. Hij tweette: "Ik heb niet echt op de wedstrijd gewed. Ik weet dat dat niet mag. Ik was alleen een beetje aan het ouwehoeren."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl