Het dodental van de overstromingen in de Russische regio Krasnodar aan de Zwarte Zee loopt op. Er zijn minstens 150 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen worden volgens de autoriteiten nog vermist. De gouverneur van de regio heeft aangekondigd dat er morgen een dag van rouw wordt gehouden.

Het noodweer trof het gebied rond de stad Krymsk in de nacht van vrijdag op zaterdag. In één nacht viel even veel regen als normaal in twee maanden tijd. De meeste mensen werden in hun slaap overvallen door het water en konden niet meer wegkomen. Anderen probeerden te ontkomen via het dak van hun huis.

Onderzoek

President Poetin heeft de getroffen regio gisteren bezocht. Hij wil dat er een onderzoek komt naar de overstromingen. Er moet worden onderzocht of er genoeg is gedaan om de ramp te voorkomen, zei hij tijdens een bijeenkomst met de regionale hulpdiensten in Krymsk.

Veel getroffen inwoners van het rampgebied geven de autoriteiten de schuld van de ramp. Om te voorkomen dat het waterpeil in een reservoir bij de Zwarte Zee te sterk zou stijgen, werden noodsluizen opengezet. Dat heeft mogelijk, samen met het noodweer, de overstromingen veroorzaakt.

STER reclame