NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Oud-PVV-statenlid dood gevonden

In de bossen bij Zeist is het lichaam gevonden van het voormalige PVV Statenlid Jos van Hal Scheffer. Dat heeft de politie bevestigd.

Van Hal Scheffer werd sinds begin deze week vermist. Zijn lichaam is gevonden door een passant. De politie zegt dat Van Hal Scheffer niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Van Hal Scheffer was Statenlid voor de PVV in Utrecht. Hij legde zijn functie neer toen naar buiten kwam dat zijn echtgenote verdacht wordt van een miljoenenfraude. Zij zou vanuit haar advocatenkantoor brieven en beschikkingen van rechtbanken en de Raad van State hebben vervalst. Volgens haar advocaat heeft ze bekend dat ze de documenten heeft vervalst.

'Verschrikkelijk nieuws'

Van Hal Scheffer maakte formeel geen deel uit van het advocatenkantoor, maar was wel betrokken bij de administratie en acquisitie.

In een reactie spreekt PVV-leider Wilders op de website van De Telegraaf van "verschrikkelijk nieuws": "Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe." De provincie Utrecht zegt "met droefenis te hebben kennisgenomen" van het overlijden van het voormalige Statenlid.

STER reclame