NOS NieuwsAangepast

Gevallen klimmers waren familie

De vijf Duitsers die gisteren omkwamen tijdens een bergbeklimming in de Alpen waren een vader en een zoon, een collega van de zoon en twee kinderen van de enige overlevende van het gezelschap. Dat heeft de Zwitserse politie bekendgemaakt.

De slachtoffers komen uit Berlijn en de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. De 44-jarige man was op reis met zijn 17-jarige zoon en diens collega van 21. De kinderen van de klimmer die niet verongelukte waren 20 (zijn zoon) en 14 (zijn dochter).

Uitgegleden

De alpinisten beklommen de Lagginhorn, een berg van meer dan 4000 meter bij de grens met Italië. In de afdaling ging het mis en vielen ze honderden meters naar beneden.

Het zesde lid van de groep was daar niet bij. Hij was niet meegegaan naar de top, omdat hij zich niet lekker voelde. Hij waarschuwde de hulpdiensten, maar die konden niets meer doen.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt volgens de politie dat de bergbeklimmers op het moment van de val niet gezekerd waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl