NOS NieuwsAangepast

1300 motorrijders bekeurd rond TT

De politie heeft tijdens het TT-weekend in Assen flink gecontroleerd op de weg in heel Nederland.

Bij aangekondigde controles op alle toegangswegen naar de TT zijn 23 rijbewijzen ingenomen, 1300 snelheidsboetes uitgedeeld en twee motorrijders betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Ook werd er een groot aantal boetes uitgeschreven voor rijden over de vluchtstrook, rechts inhalen, rijden met vals kenteken of rijden zonder geldig rijbewijs.

Meer gas

Volgens het KLPD zijn de bezoekers van een racewedstrijd geneigd om meer gas te geven dan normaal. In de binnenstad van Groningen maakte een motorrijder het wel heel bont. Hij reed gisteravond met snelheden van 200 kilometer per uur en met gedoofde lichten door de stad. Volgens de politie was de 46-jarige man dronken.

Het was volgens de Groningse politie te gevaarlijk de man te achtervolgen. Surveillerende agenten zagen de man later weer racen en konden hem klemrijden. Toch lukte het de coureur om weer te ontsnappen. Uiteindelijk moest hij zijn verzet staken en kon hij ingerekend worden. Dezelfde motor was op vrijdag ook al scheurend door de stad gezien.

Tussenstand

De resultaten zijn een tussenstand, vandaag worden de TT-bezoekers die naar huis gaan ook weer gecontroleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl